- Komerční sdělení -aktuality

Zdravá a rychlá snídaně v každém ročním období

Snídaně je skvělým začátkem dne. Někteří lidé snídani raději vynechávají, jiní však potřebují zdroj energie, aby se mohli rozjet. Jak si připravit zdravou a rychlou snídani za každého počasí a kdykoli? 

Pokud snídáte rádi, dobře zvolená zdravá snídaně vám může poskytnout dlouhotrvající energii a zasytit vás na dlouhé hodiny. Vhodné potraviny mají obvykle vysoký obsah vlákniny, bílkovin, zdravých tuků a mikroživin.

I když je nejlepší vyhnout se nezdravým variantám s vysokým obsahem cukru, rafinovaných sacharidů a přídavných látek, není vždy snadné vědět, co si vybrat. Proč nevyzkoušet ovesnou kaši, hrníčkové palačinky nebo recept na lívance?

Ovesná kaše

Ovesná kaše je kaše, kterou si málokdo v dětství oblíbil. Byla to jedna z potravin, kterou batolata dostávala dvakrát až třikrát denně. Někdy příliš mnoho čehokoli nadělá více škody než užitku. Tudíž se většina dospělých ovsu v životě vyhýbá. Ovšem křivdit ovsu je chyba.

Příprava ovesné kaše trvá jen 6 minut a je to opravdu rychlý recept. V rušných ranních hodinách může ovesná kaše může přijít na pomoc jako rychlá instantní snídaně. Ovesnou kaši lze snadno připravit pouze s vodou nebo s mlékem nebo kombinací obojího. 

Do kaše lze přidávat suché i čerstvé ovoce, jogurt, oříšky nebo semínka. A jak je na tom kalorická hodnota a ovesná kaše? Kalorie v tomto případě nemusejí být žádným strašákem. Sto gramů kaše obsahuje přibližně 170 kalorií, 9 g bílkovin, 39 g sacharidů a 10 g tuků.

Hrníčkové palačinky

Kdo by neměl rád palačinky. Dají se však považovat za zdravou snídani? Ano. S ovocem a připravované v hrnečku bez tuku, jsou ideálním ranním jídlem, které zasytí na těle i na duši. 

Jak připravit palačinku v hrnečku? Příprava palačinek trvá 2 minuty. Minutu na smíchání všeho dohromady a minutu na přípravu v mikrovlnné troubě! Jaké ingredience jsou potřeba?

Klasickým palačinkám odzvonilo. Nyní jsou v kurzu palačinky hrníčkové. 

V hrnku smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Jakmile jsou suché přísady smíchány, přidejte vanilku a mléko a dobře promíchejte, dokud nebudou žádné hrudky. Hrnek s palačinkovou směsí vložte do mikrovlnné trouby a vařte 60 sekund.

Palačinku v hrnku vyjměte z mikrovlnné trouby a dozdobte javorovým sirupem, bobulovým ovocem, jogurtem nebo jakoukoli jinou oblíbenou palačinkovou polevou! Snídání nikdy nebylo snazší a radostnější.

Lívance

Lívance se dají připravit na tisíc způsobů. Na slano, na sladko, případně jako kombinace sladkoslaná. Fantaziím se meze nekladou a sto lidí, sto chutí. 

Příprava lívanců nevyžaduje žádné speciální kuchyňské triky. Stačí jen pár základních ingrediencí a výborná snídaně je na stole. Lžička cukru, lžíce oleje, vejce, 200 ml mléka, hrnek hladké mouky a kypřící prášek do pečiva udělají divy. Stačí smíchat vše dohromady (kromě bílku), ušlehat z bílku sníh a vmíchat jej do směsi. Těsto následně smažit na sucho dozlatova. 

Výsledkem jsou jemně nadýchané lívanečky, které lze polít ovocným sirupem, čokoládou, karamelem, zakysanou smetanou, jogurtem, tvarohem, pomazat marmeládou, posypat čerstvým ovocem i oříšky, případně je zakousnout se sýrem a zeleninou. 

Tip na závěr – jablečný ocet

Mnoho lidí nedá dopustit na jablečný ocet. Účinky jsou zázračné. Odborníci radí ráno vypít sklenici vody se lžící jablečného octa, což podpoří imunitní systém, látkovou výměnu a nastartuje metabolismus. Pomáhá tedy i při hubnutí. 

Jablka jsou národním ovocem. Denně jablko, doktor daleko. 

Jablečný ocet je považován za elixír mládí, neboť pročišťuje organismus, ředí krev a detoxikuje. Zároveň je prospěšný v boji s akné, čistí pleť i zuby, zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů, bojuje proti únavě, cholesterolu a nachlazení. 

  
 

Nejnovější články

- Komerční sdělení -zpravy

Další články autora

- Komerční sdělení -PR článek